Breivika

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Beskrivelse (14 km tur retur)

«Breidvika er en underlig «fugl» i yttersida-floraen. I Rebbenesøyas steile og ugjestmilde nordvestside åpner det seg plutselig en halvannen kilometer lang sandstrand med en frodig dal bak som mest av alt minner om Edens hage. En fargerik, bugnende lunge midt i alt det barske.» heter det i en beskrivelse av stedet på turliv.no  Breivika er et naturreservat. Les mer stedet og begrunnelsen for vernet i naturbase.

Korteste vei (7,5 km en vei) er fra Engvika, men da er dere avhengig av ferge til/fra Rebbenesøya. Alternativt kan man padle fra Skarsfjorden, noe som innebærer en krysning av Skagesundet.

NB!  Landing midt på stranda er i følge erfarne folk å be om bråk. Ofte nye eller gamle dønninger, og stor fare for å gå i sentrifugen hvis du ikke klarer å holde kajakken på tvers av bølgene. Mye bedre å lande helt nord på stranda, på halvflødd eller mer kan du bare surfe inn og opp elva. Også enklest å gå ut der – av samme grunn.

NB! På de utfordrende turene (grad 3) er det et krav om minimum 2 personer på bildet for å få godkjent. Dette er krevende turer som du av sikkerhetshensyn ikke bør legge ut på alene. 

Breivikabreivikafly