Skarvhalsen (Edøya)

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Hotellstranda – Skarvhalsen 6 km/ 12 km retur

Skarvhalsen ligger på nordvestsiden av Edøya mellom Hillesøy og Hekkingen. Nåes enklest fra Hillesøy (ca 5,7 km en vei fra Hotellstranda på Hillesøy til sørstranda på Skarvhalsen). Turen er satt til middels, men den blir fort krevende om det blir dårlig vær.

Denne perlen av ei øy blir ofte glemt – trolig på grunn av alle de andre perlene like i nærheten. Ofte ender den opp med å bli stedet vi strekker på beina på vei til eller fra Hekkingen. Eller bare så vidt unner et øyekast når vi padler rundt Hillesøy.  Edøya fortjener å bli (gjen)oppdaget! NB! Edøya er et landskapsvernområde med dyrelivsfredning, og i tiden f.o.m. 1. mai t.o.m. 15. juli er det forbud mot ilandstigning og ferdsel på land, med unntak av området Skarvhalsen på nordvestsida. Se hele forskriften her.

Øya er myk og «varm» i linjene, med mengder av vakre sandstrender og små laguner langs hele øst- og sørsida, mens nord- og nordvestsida er røffere og mer forblåst. Ta deg tid til å skli nordover langs østsida av øya, og kikk innom alle viker og sandbanker på vegen… Mye vakkert for øyet! Selv om høyeste punkt på øya kun er 133moh er det verdt å ta en tur på toppen. Hele øya er faktisk som laga for lange, bedagelige fotturer. Variert, masse å kikke på, flotte utsiktspunkter i fleng. Ta deg tida til en skikkelig runde, gjerne langs fjæra på østsida hvor du både finner strender, viker og gammal dyrka mark. Har du lyst på innsikt i livet til de som bodde her, kan du lese erindringene til Herman Meier Salamonsen (født 1870). På Turliv.no finner du beskrivelser av og bilder fra ulike deler av øya; Edøya – Sørøst-strandaNordnesetSkarvhalsen

Sjøoversikt

Skarvneset