Hamna (på øya)

Sjølunden – Hamna 13 km/retur
Da er det på tide å ta på seg utforskerbuksene – området nord for Sjølunden, forbi flyplassen og under Sandnesundbrua. Visste du at bare på øya er det (minst) tre plasser med kajakknaust; DNT ung Troms og Bjørns kajakk har naust  i Hamna og Tromsø Havpadleklubb og Trulle har sine naust på Sjølunden. Bli med og utforsk området mellom naustene, padle under Sandnessundbrua og forbi flyplassen. Urban padling!

Det padles langs land hele veien mellom Sjølund og Hamna, med muligheter for å gå i land ved behov. Turen er ca 6 km en vei. Om du synes det er langt med 13 km tur retur, kan du kanskje nøye deg med å padle en vei? Både i Sjølunden og i Hamna er det gode muligheter for å ta en pause i fjæra og kanskje tenne et bål og skravle litt før man setter kursen tilbake. Begge steder er også flotte for å nyte kveldssola.

Telting
Fullt mulig å telte her, men muligens litt nære vei. Det er også et mye brukt område av lokalbefolkningen, så du blir neppe lenge alene.
 
Obs! På strekningen rett før brua til man padler inn mot Hamna kan det være en del strøm. Under Sandnessundbrua vil det ved mye strøm, og strøm mot vindretning, kunne forekomme strømskavler. Sjekk derfor tidevannstabell og vurder ift vindretning og gruppas kompetanse før dere legger turen hit. Strekket er eksponert både for sør til sørvest- og nordøstlig vind.

Hamna til Sjølunden

12088237_10154223353523098_1970016426014532267_n

Bålkos i fjæra utenfor utleienaustet på Sjølunden

Start- og sluttsted ved DNTs naust i Hamna. Det er mulig å kjøre helt ned til naustet for å laste av kajakker og utstyr.

 

Sjølunden til Hamna

FullSizeRender (005)

DNT Ung-kurs utenfor naustet i Hamna

Startsted ved naustene til Havpadleklubben. Det er mulig å kjøre ned til naustene for å laste av og parkere.

Padler du fra Sjølunden til Hamna tar du bilde av deg selv foran DNTs naust i Hamna.