Hurrastrendene (Rebbenesøya)

alle-strendfene

Engvika – Hurrastrendene 10 km/retur (medium)
Skarsfjorden – Hurrastrendene 21 km/retur (utfordrende)

Forrabaltstranda – eller Hurrastrendene blant oss padlere, ligger sørvest på Rebbensøya, og har panoramautsikt mot sør og vest – og i tillegg 6-stjerners landingsforhold. Stranda ligger beskyttet mot nord av den karakteristiske Forrabalten – det høyeste og mest markerte nesset. Det er i realiteten to strender skilt av en liten fjellrabb. Den nordligste og minste er minst eksponert siden den er skjermet mot nord av neset og mot sør av den lille rabben. Flotte fottur-muligheter opp på Forrabalten og områdene videre innover Rebbenesøya.

Innenfor strendene ligger ei fin, tørr gresslette. På grunn av «gryta» under Forrabalten kan det blir skikkelig godt og varmt når sola står på. Men nesset «tar» også sola ganske tidlig på kvelden (18-19 tida). Ingen plass å beundre midnattsola. Obs! Kan være litt fallvind-tendenser ved østavær. Se værvarsel for Måsvik på www. yr.no

Enkleste adkomstvei (moderat tur – 5 km en vei) er fra Engvik på Rebbenesøya. Du kjører til Mikkelvik og tar ferga over til Bromnes på Rebbenesøya. Derfra er det om lag 2 mil til Engvika. I Engvika er det butikk. Like før butikken er det plass å parkere og der er ei sandstrand hvor det er fint å sette ut med kajakk. Padleturen fra Engvika til strendene på sørvestsida går for det meste langs land. Obs! Dersom det er vind fra nordaust, kan det være fralandsvind over Løksfjorden. Det er rolige strømforhold i området. Akkurat når du runder vestligste odde under Forrabalten kan det være litt strøm.

Et annet alternativ (utfordrende tur – 10,5 km en vei) er å padle ut fra Skarsfjorden og krysse Skagesundet mot sydspissen av Rebbenesøya. Planlegg og lytt på værmeldingen da det ofte er mye strøm i sundet, og med litt vind i tillegg kan forholdene bli ganske ille på kort tid.

Les to flotte turbeskrivelser på Tromsø Havpadleklubb og Turliv.no

IMG_4776

Storvollen under MSE 2018

EngvikasjøSkarsfjorden og Engvika