Hushattøya

Skjermbilde 2020-03-08 kl. 08.56.33

Hushattøya (man bare MÅ elske det navnet) er en avlang, lav, småkupert holme. Kommer du hit litt utpå sommeren vil du bli hoppende glad av å kunne vandre rundt i frodige blomsterenger. Tenk at det kan være så frodig på små øyer langt til havs. Ta deg tid til å «la humla suse» og nyt at du faktisk er her!

Kanskje du rett og slett overnatter her? Nordvestsiden av Hushattøya er en av de vanligste landstigingsplassene i området. Her finner du en smal kanal som ender i en liten sandstrand (70° 09.085′ N  18° 42.931′ E). Fra kajakken og opp til teltplassene er det ti skritt… God beskyttelse for alle vindretninger unntatt nord-nordvest. Alternativ finnes på sørøstsiden (70° 08.944′ N  18° 42.887′ E), med en mindre og brattere steinstrand. Den er litt mer utsatt enn kvila. Her er det ei lita, lekker slette med plass til teltet rett ovenfor stranda. Les mer om og se bilder fra Hushattøya på Turliv.no

Mellom Hushattøya og Kvalholmen i sør ligger en liten navnlaus holme, med sandstrand i nord som også egner seg godt for telting. Når vi først er her må også Storhattøya i vest besøkes. Den har en topp på 121 moh der det finnes en steinhaug til varde og trestolpe.

Korteste padleveg er fra Skarsfjorden eller Mikkelvik, alternativt ferga til Rebbenesøya og avgang fra Engvik.

NB! På de utfordrende turene (merket med røddt) er det et krav om minimum 2 personer på bildet for å få godkjent. Dette er krevende turer som du av sikkerhetshensyn ikke bør legge ut på alene. 

Skjermbilde 2020-03-01 kl. 08.04.59