Nipøya

IMG_2917.JPG

Nipøya (<3km en vei) er ei lita, lav, skogkledd og ubebodd øy, sør for Reinøya i Grøtsundet ved utløpet av Langsundet. Øya er et viktig hekke, raste og beiteområde for sjøfugl, vadere og rovfugl. Den er den største av tre øyer i samme område. Øya tilhørte, med Risøya og den sørlige delen av Reinøya, Tromsø kommune fram til 1. januar 2008. Nå er den en del av Karlsøy kommune. Se flere bilder nederst i innlegget.

Utsett ved naustet i Glimbukta på Ringvassøy, ca. 1,5km forbi Glimvatnet. Parkering ca. 100m lenger bortover veien. Ønsker du å få litt mer ut av padleturen kan du legge turen rundt de to andre øyene – Risøya og Sandholmen, eller legge tilbakeveien rundt Nipøya. Det er fine plasser å gå i land på helt sør på Nipøya, og en fin utsikt sørover mot byen. Fra østsiden av øyene har en en suverent fin utsikt over Grøtsundet, mot Lyngen og Ullstindområdet. Øyene samler en del søppel, så det er en fin plass å ta med seg en sekk hjem fra, som kan legges i padlesøppelkontaineren på Kvaløysletta.

Telting: Fine teltplasser finner du hovedsakelig på nord og sydspissen.

Obs! Padler du ut fra Glimbukta vil du krysse skipsleia når du padler over Langsundkjeften. Husk på at du er den myke trafikkanten, sjekk derfor om det er skip på vei gjennom før du setter over.

Nip2

 

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

 

 

Reklamer