Oterneset (Sessøya)

SESSØYA foto

Rekivika – Oterneset 6,5 km eller 13 km tur retur

Dette er turen for deg som ønsker å sove som prinsessa eller prinsen på erta! På Oterneset har naturen sørget for supermykt lyngunderlag av høyeste kvalitet. Nyt! Men før dere kommer til sovingen må dere kanskje komme dere ut hit…

I Rekvika er det godt med parkering like ved den lille sandstranden som også er et flott utgangspunkt for turen. Kryss Sessøyfjorden over mot oppdrettsanlegget (korteste krysning) og fortsett opp langs østsiden av øya. Rundt Oterneset vil det kunne være «rothav» og dønninger mot land. Da kan det være en fordel å legge ruten litt ut fra land rundt neset. Landingen er på ei stein- og tangfjære. Så her er det best å «trø forsiktig» med både sjarken og egne føtter under ilandstigning og utsetting.

NB! Ta med vann og ved til eget forbruk da det er lite av disse ressursene tilgjengelig på stedet.

NB! På de utfordrende turene (grad 3) er det et krav om minimum 2 personer på bildet for å få godkjent. Dette er krevende turer som du av sikkerhetshensyn ikke bør legge ut på alene. 

Sessøya

 

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Sessøytraversen

Sessøytraversen er en relativt lett travers rundt ei gryte, med Sessøytinden på 657 moh som høyeste punkt. Fantastisk utsikt hele veien – og om turen ikke tas før uti august vil det også være masse bær å spise på vei opp. NB! De aller mest pysete vil kunne synes at toppen er litt luftig.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.