Håkøybotn-rundt

Omlag 10 km rundtur

De fleste forbinder området i Håkøybotn med utfartssted for topptur til Lille Blåmann, skitur over til Straumsbukta eller noe man kjører forbi på vei til Brensholmen. Har du vurdert å se nærmere på området fra sjøsiden? Ikke – vel nå har du muligheten til oppdagelsestur. Visste du forresten at «sjøområdet» er inndelt i Nordbotn (nærmest Håkøybrua) og Sørbotn (nærmere Håkøybotn)?

Parker ved Håkøybrua (Obs! Riktig side av veien slik at du unngår parkeringsbot..) og padle enten utover langs Kvaløysiden –  eller motsatt vei langs Håkøya helt ut til du kunne lagt over og ut til Kafe Lille G før du tar en rett høyre. Obs! Det lureste er å padle når det er flo (og lite vind) da området er langgrunt, så sjekk tidevannstabellen.

Landskapet rundt Håkøybotn består stort sett av skogkledte fjordsider med jordbruk og boligbebyggelse, unntatt ved de flate og stort sett uberørte myrområdene ved den sørlige delen av Sørbotn. Det tyske slagskipet «Tirpitz» ble den 12. november 1944 senket mellom Håkøybotn og Håkøya av britiske bombefly, og i alt 971 tyske marinesoldater mistet livet. Navnet Håkøybotn brukes også om bebyggelsen i den innerste delen av Sørbotn, som består av en blanding av eldre gårdsbruk og eneboligfelt fra 1980-tallet. Innerst i Sørbukta ligger Håkøybotn naturreservat. Formålet med fredningen er å bevare ei brei bukt ved elveutløp med et uvanlig variert strandengkompleks og yttergrenseforekomster for flere arter av strandplanter, og med et variert fugleliv.

Telting: Hva med å nyte solnedgangen fra Arntgamneset? Det skal være mulig å lure ned et telt her, men det har vi ikke prøvd. Meld gjerne fra om du tester ut telting her.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

 

Reklamer