Sørvika (Brensholmen)

Sørvika.jpg

Fra Brensholmen fergekai: 6 km tur-retur
Fra Brensholmen kirke: 2,8 km tur-retur

En fin tur med åpent utsyn mot vest, og artig småkupert land å følge langs. Ved Kvalvika er det et godt brukt klatrefelt med sjøutsikt, så kanskje det henger noen i veggen som en kan vinke til. Det er enklest å sette ut ved Brensholmen fergekai. Ikke det beste utsettet, litt steinete, men det går. Den korte varianten kan padles fra fjæra ved Brensholmen kirke. Her må en passe på å ikke gå i innmark ved utsett. Følg kjørespor og langs gjerdet.

På det meste av turen er det åpent hav mot vest, og noen grunner og skjær. En må derfor tenke litt på hvor mye sjø en takler før en legger ut.  Det er heldigvis godt med større og mindre sandstrender å ta seg inn på langs hele strekningen, selv om noen ligger litt nære fine hytter. På innersiden av Brensholmenskjæret går det tørt på fjære sjø.

Sørvika er en svært populær  utfartsplass. Særlig barnefamilier trives her, da det er gode teltmuligheter, sandstrand til barna, og finfin kveldssol. sørvika er også utgangspunkt for en fin gåtur langs fjæra videre sørover rundt Torsnes. På Brensholmen er det både krigs- og fornminner.

Telting: Gode teltmuligheter i bakkant av stranden.

Om Sørvikaområdet: https://www.nordlys.no/byavisa-tromso/midnattsoltur/s/1-79-6114350 Fra Godtur.no: http://www.ryggsekk.net/barneturer/Brensholmen-Hillesoya/Brensholmen.htm

NB! NB! Fergemannskapet på sommerferga mellom Brensholmen og Botnhamn opplyser om at det er mange farlige krysninger med kajakk foran ferga. De minner om at ferga bruker lang tid på å stoppe – etter at de har sett oss. Vi er de myke traffikantene – og de som vil bli skadet ved et sammenstøt – ta derfor alltid «ta hensyn til hvor» ferga er om dere krysser leia.

Sørvikkart

Kirke2